گوگل کروم چیست؟
توضیح خود را از پایه آغاز میکنیم. گوگل کروم یک مرورگر ساخته گوگل است و آن را میتوان بر روی دستگاههای دسکتاپ و موبایل به رایگان نصب کرد. در این نوشته ما به نسخه دسکتاپ میپردازیم. در خصوص آشنایی با نسخه موبایل میتوانید منتظر نوشتههای آتی ما باشید.کروم در واقع نام نرمافزار سیستمعامل گوگل نیز هست. این سیستمعامل بر روی لپتاپهای کرومبوک گوگل نصب شده است و البته میتوان آن را بر روی هر رایانه دیگری نیز نصب نمود. اما سیستمعامل کروماواس به کلی با مرورگر کروم متفاوت است.برخلاف تصور عمومی، کد سورس مرورگر کروم باز نیست. این نرمافزار فقط رایگان است. دلیل این اشتباه آن است که گوگل، کد سورس نرمافزاری دیگری که کروم را بر پایه آن ساخته است را به صورت متنباز منتشر کرده است و آن کرومیوم است.تفاوت بین کروم و کرومیوم چیست؟
کروم مرورگر گوگل است و یک محصول نهایی محسوب میشود و با ابزارها و خدمات گوگل تکمیل میشود. کرومیوم کد اوپنسورسی هست که کروم بر پایه آن ساخته شده است. کرومیوم همچنین نام مرورگری است که با استفاده از آن کد اوپنسورس، ساخته شده است.به طور خلاصه، گوگل کرومیوم را انتخاب کرده و برخی امکانات دیگر به آن افزوده و کروم را ساخته است. برای مثال گوگل کدکهای غیر اوپنسورسی مانند MP3، H.264 و Flash را به کرومیوم اضافه کرده و همچنین امکان ترجمه و نمایش PDF را در نرمافزار مرورگر خود گنجانده است. اگر بخواهید از کرومیوم استفاده کنید، باید همه این امکانات را با استفاده از پلاگینهایی به نرمافزار اضافه کنید.اما با در نظر گرفتن همه جوانب، اختلاف این دو ناچیز است. شما میتوانید به راحتی از کرومیوم به جای کروم استفاده کنید و حتی تفاوت آن دو را متوجه نشوید.مزیتهای کروم چیست؟علت این که بسیاری از افراد از کروم به جای مرورگرهای دیگر استفاده میکنند، چیست؟ چند مزیت وجود دارند که کروم را از مرورگرهای دیگر متمایز میکنند.10 ثانیه عقبپخش10 ثانیه جلو00:0002:09بیصداتنظیماتتصویر در تصویرحالت تمامصفحهپخش
سرعت و عملکردبر اساس مقایسههای فنی مختلف، کروم در عمل سریعترین مرورگر دنیاست. کروم همچنین برخی از جدیدترین فناوریهای وب مانند
HTML5 را ارائه میکند
آغاز سریع
وقتی بر روی آی مرورگر کلیک میکنید، تقریباً بیدرنگ شروع به کار میکند. در مورد مرورگرهای دیگر شما احتمالاً باید چند ثانیه صبر کنید.
امنیت
کروم با هر برگه به صورت یک پروسه جدا برخورد میکند. بنابراین در صورتی که یک برگه متوقف شود، کل مرورگر دچار مشکل نخواهد شد. بعلاوه کل مرورگر در یک sandbox (محیط ایزوله که ارتباطی با دنیای خارج ندارد) اجرا میشود و بنابراین نرمافزارهای مخرب نمیتوانند بر روی رایانه شما تأثیر داشته باشند، مگر اینکه مستقیماً روی آنها کلیک کنید.
اکستنشنها
از آنجایی که کروم بزرگترین مرورگر دنیا است، توسعهدهندگان دوست دارند تا اکستنشنهایی برای کروم بسازند. بدین ترتیب گوگل بزرگترین کتابخانه اکستنشن دنیا را ایجاد کرده است که در آن تقریباً هر ویژگی را که به دنبالش باشید، میتوانید بیابید.
مزیت گوگل
از آنجایی که کروم توسط گوگل ساخته شده است، ویژگیهای گوگل را نیز عرضه میکند که آن را بسیار جالبتر کرده است. دسترسی به خدمات گوگل به عنوان بخشی از مرورگر، تجربه استفاده از اینترنت را بسیار راحتتر میکند.
کروم کست
اگر یک کروم کست دارید، در این صورت میدانید که گوگل کروم تنها مرورگری است که از آن پشتیبانی میکند. با استفاده از این امکان، میتوانید ویدیو، کل پنجره مرورگر یا کل صفحه رایانه را بر روی نمایشگر تلویزیون خود انتقال دهید. شاید این ویژگی به تنهایی کافی باشد که برای همیشه استفاده از کروم را انتخاب کنید.
ترجمه
ترجمه گوگل عالی است؛ اما اینکه آن را به عنوان بخشی از مرورگر داشته باشیم، آن را عالیتر هم کرده است. وقتی به صفحهای مراجعه میکنید که به زبان بیگانه نوشته شده است، کروم به طور خودکار آن را برای شما ترجمه میکند. این کار شبیه معجزه است.
ریموت دسکتاپ کروم
گوگل یک برنامه ریموت دسکتاپ رایگان ساخته است که درون کروم کار میکند. با استفاده از این برنامه شما میتوانید از هر نقطهای به رایانه خود دسترسی داشته باشید. برای این منظور کافی است از مرورگر کروم استفاده کنید.
مشکلات کروم
بدیهی است که هیچ گلی بیخار نیست. با اینکه کروم امکاناتی بسیار عالی عرضه میکند، اما حتی این مرورگر هم نقایصی دارد.
استفاده زیاد از حافظه و سی پی یو
این یکی از نقایص کروم است که توسعهدهندگان نتوانستهاند آن را رفع کنند. این مرورگر از منابع حافظه و پردازشی بالایی استفاده میکند و باعث میشود که رایانه عملکرد کندی بیابد. شاید در برخی موارد مجبور شوید استفاده از RAM را از طریق آزاد کردن حافظه، مدیریت کنید.
خالی کردن باتری
از میان همه مرورگرها، کروم بالاترین مصرف باتری را دارد. اگر به جای مرورگرهای اِج، سافاری یا فایرفاکس از کروم استفاده کنید، باتری لپتاپتان زودتر خالی میشود
.
کابوس حریم خصوصی
کروم به طور عمومی اعلام کرده است که دادههای استفاده شما از مرورگر را به سرورهای گوگل ارسال میکند. احتمالاً برخی دادههای شخصی دیگر نیز وجود داشته باشند که به همراه این دادهها به گوگل فرستاده میشوند. اگر از قبل در مورد چیزهایی که گوگل از شما میداند، دچار نگرانیهایی بودید باید بگوییم که کروم بر این نگرانیها میافزاید.
با این حال نباید اجازه دهید این مشکلات شما را مأیوس کنند. روشهایی برای دور زدن آنها وجود دارند. این مرورگر قابل سفارشیسازی است و حجم بالای اکستنشنهای آن باعث میشود بتوانید کاری کنید که مطابق میل شما رفتار کند.
نصب گوگل کروم
برای نصب آخرین نسخه از گوگل کروم بر روی ویندوز یا لینوکس باید مراحل زیر را طی کنید:
بدین ترتیب دانلود فایل آغاز میشود و زمانی که دانلود پایان یافت، کافی است آن را اجرا کنید و دستورالعملهای نصب را پیگیری نمایید. در صورتی که هرگونه سؤالی داشتید، میتوانید به
دریافت برنامه نصب کامل برای ویندوز
اگر کاربر سیستمعامل ویندوز هستید، در روش فوق تنها یک فایل نصب کوچک و ناقص دریافت میکنید. با اجرای این فایل نصبی و در طی مراحل نصب، نسخه کامل کروم دانلود خواهد شد.
همچنین میتوانید نسخه کامل برنامه را از آغاز خودتان دانلود کنید. این برنامه نصب کاملاً آفلاین در صورتی که نخواهید هر بار کروم را دانلود کنید، یا برای نصب روی هر رایانه مختلف، یکبار دیگر آن را دانلود کنید، گزینهی بهتری خواهد بود. برای دریافت این فایل به سایت
نحوه نصب گوگل کروم
پیش از آنکه گوگل را باز کنید، ابتدا اطمینان پیدا کنید که یک حساب گوگل دارید. اگر از قبل حساب گوگل ندارید، میتوانید در آدرس
وقتی که کروم را اجرا میکنید، نخستین صفحهای که میبینید، صفحه درخواست برای ورود به حساب گوگل است.
مرورگر کروم همه بوکمارک ها، سابقه مرورگر، رمزهای عبور و تنظیمات شما را بر روی حساب گوگلتان همگامسازی میکند. بنابراین میتوانید دادههای مشابهی را در مرورگرهای کروم بر روی رایانه شخصی، رایانه اداری و یا گوشی و تبلت خود داشته باشید.
استفاده از مرورگر
اینک که مرورگر کروم را نصب کردیم، آماده استفاده از آن هستیم. در ادامه اجزای مختلف این مرورگر را با هم بررسی میکنیم.
برگهها
برگهها مهمترین بخش هر مرورگری هستند. هر برگه یک لینک را نمایش میدهد. برگههای مرورگر کروم در بخش فوقانی مرورگر مانند تصویر زیر نمایش مییابند:
شما با کلیک کردن بر روی آی کوچک، پس از آخرین برگه میتوانید یک برگه جدید باز کنید. همچنین میتوانید به مسیر Menu > New Tab بروید یا از کلیدهای میانبر Ctrl+T یا Command+T استفاده کنید.
کادر همهکاره (Omnibox)
در زیر بخش برگهها، یک نوار منفرد وجود دارد که از آن هم میتوان برای جستجو و هم مراجعه به سایتهای مختلف استفاده کرد. این نوار، کادر همهکاره» نامیده میشود و به طور پیشفرض از موتور جستجوی گوگل استفاده میکند؛ اما میتوانید این وضعیت را در بخش تنظیمات تغییر دهید. همچنین میتوانید آدرس یک وبسایت را در آن تایپ کرده و با زدن کلید اینتر به طور مستقیم به وبسایت مراجعه کنید.
منو
در کنار کادر همهکاره، یک آی منو مشاهده میشود. این آی به صورت سه نقطهی عمودی بر روی هم است که با کلیک بر روی آن به منوی اصلی کروم دسترسی پیدا میکنید.
پنجره جدید
همچنین میتوان چندین پنجره مختلف کروم داشت که به طور همزمان کار میکنند. هر پنجره مجموعه برگههای خاصی را درون خود دارد.
برای باز کردن یک پنجره جدید میتوان به مسیر Menu > New Window مراجعه کرد. همچنین میتوان از کلیدهای میانبر Ctrl+N یا Command+N استفاده نمود.
وضعیت آغازین یا صفحه برگه جدید
وقتی که کروم را باز میکنید، یا بر روی یک برگهی جدید کلیک میکنید، صفحه پیشفرض، ظاهری شبیه تصویر زیر خواهد داشت:
در این صفحه لوگوی گوگل، نوار جستجوی گوگل و ۸ تصویر کوچک از وبسایتهای پربازدید خود را مشاهده میکنید. در بخش تنظیمات میتوانید این وضعیت را تغییر داده و آخرین برگههایی را که باز کردهاید، در اینجا ببینید.
حالت ناشناس (Incognito Mode)
حالت ناشناس برای گردش در وب بدون بر جا گذاشتن ردپا استفاده میشود. این حالت در یک پنجره جدید باز میشود. در حالت ناشناس، مرورگر کروم به اطلاعات حساب گوگل شما دسترسی ندارد و همچنین رمز عبورهای ذخیره شده، سابقه یا بوکمارکهای شما نمایش داده نمیشود.
با مراجعه به مسیر Menu > New Incognito Window میتوانید حالت ناشناس را فعال کنید. همچنین میتوانید از کلیدهای میانبر Ctrl+Shift+N یا Command+Shift+N استفاده کنید.
بوکمارکها و نوار بوکمارکها
با بوکمارک کردن یک لینک میتوان آن را برای مطالعه آتی ذخیره کرد. برای اینکه صفحهای را که در آن قرار دارید، بوکمارک کنید، کافی است بر روی آی ستاره در کادر همهکاره کلیک کنید. همچنین میتوان با استفاده از کلیدهای میانبر Ctrl+D or Command+D یک صفحه را به بوکمارک ارسال کرد.
میتوان بوکمارکهایی را که بیشتر استفاده میشوند، به نوار بوکمارک ها انتقال داد. این نوار را نیز میتوان به صورت همیشگی در زیر کادر همهکاره نمایش داد، یا آن را تنها در صفحه برگه جدید نشان داد. برای تنظیم نحوه نمایش به مسیر Menu > Bookmarks > Show/Hide Bookmarks Ba مراجعه کرده یا از کلیدهای میانبر Ctrl+Shift+B یا Command+Shift+B استفاده کنید.
برای سازماندهی بوکمارک ها میتوانید به مسیر Menu > Bookmarks > Bookmark Manager مراجعه کرده یا از کلیدهای میانبر Ctrl+Alt+B یا Command+Alt+B استفاده کنید. همچنین میتوانید پوشههایی ایجاد کنید و بوکمارک ها را بر حسب نیاز، دستهبندی نمایید. برای موارد سازماندهی پیشرفتهتر میتوانید از برخی افزونههایی که به این منظور توسعه یافتهاند، استفاده کنید.
سابقه مرور
بخش سابقه مرورگر شامل همه صفحههایی است که از آنها بازدید کردهاید. در این بخش میتوانید لینکی را که اخیراً پنجره آن را بستهاید، مشاهده کنید.
برای دسترسی به سوابق مرور میتوانید به مسیر Menu > History > History بروید و یا یکی از برگههایی که اخیراً بستهاید را در آنجا ببینید. همچنین میتوانید از کلیدهای میانبر Ctrl+Y یا Command+Y به این منظور استفاده کنید.
در بخش سابقه، کل سوابق استفاده از مرورگر خود را مشاهده میکنید که بر اساس تاریخ مرتب شده است. یک نوار جستجوی کارآمد نیز در آنجا وجود دارد. کافی است عبارت فرادرس» را در آن را تایپ کنید تا همه صفحههای وبسایت فرادرس را که بازدید نمودهاید، در آنجا مشاهده کنید.
دانلودها
بخش دانلودها، همه فایلهایی که از اینترنت دانلود کردهاید را نشان میدهد. از طریق مراجعه به مسیر Menu > Downloads و یا استفاده از کلیدهای میانبر Ctrl+J یا Command+Shift+J میتوانید این صفحه را باز کنید.
به طور پیشفرض، کروم از پوشه دانلود پیشفرض سیستم استفاده میکند. در بخش تنظیمات میتوانید یک پوشه سفارشی برای این منظور تعیین کنید.
در کادر همهکاره عبارت chrome://settings/downloads» (بدون گیومه و http) را وارد کنید. در بخش Location بر روی');
درباره این سایت